Een heftruck is geen speeltje

Ondanks dat het misschien lijkt alsof een heftruck makkelijk te besturen is en dat het slechts een kwestie van veel oefenen is, zitten er nog heel wat instructies en eventuele gevaren bij het besturen van een heftruck. Vooral de gevaren mogen niet onderschat worden. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je rijdt, het achteruit rijden (stapvoets), even snel onder een geheven lading door lopen, kantelen van de heftruck bij teveel lading.

Wie is aansprakelijk?

In principe is de werkgever aansprakelijk. Natuurlijk is er een , die de letselschade dekt en schadeverzekeringen voor de materiële gevolgen. Maar op wie kan het slachtoffer zijn kosten verhalen? En een schadevergoeding? Ook daarvoor is de werkgever verantwoordelijk. Hij of zij dient voor een veilige werkplek te zorgen én de werknemers zo te begeleiden dat zij met zo weinig mogelijk risico hun werk uitvoeren. 

De risico’s bij het werken met een heftruck zijn groot, maar goed te voorkomen. Een organisatie wil natuurlijk zo min mogelijk ongevallen op de werkvloer. Naast bovenstaande maatregelen draagt het goed opleiden van personeel voor het gebruik van een heftruck ook bij aan de veiligheid bij u op de werkvloer.

Wij verzorgen de cursus veilig werken met heftruck om de ongevallen op de werkvloer te minimaliseren.