Bouw- en technieksector heeft het moeilijk tijdens COVID-19

COVID-19, daarom hebben wij voor u onze opleidingen vernieuwd

We gaan er met z’n allen weer met goede moed tegenaan. Maar wel voorzichtig en met beleid… In de bouw draait de economie redelijk tot goed, maar hoe gaat het met de metaalsector?

Via onze zusters- en uitzendwerkmaatschappijen Lubron Technical Services B.V., Thom Engineers B.V. en Bouwkracht Vakpersoneel B.V. weten we dat het de afgelopen periode voor bedrijven en organisaties in de bouw- en technieksector niet makkelijk is geweest. Sommige bedrijven hebben nu een moeilijke tijd. Ze moeten financieel veel inleveren en het is nog maar de vraag of zij deze crisis overleven.

Een anderhalve meter maatschappij, NOW-regeling, tegemoetkomingen voor schades (TOGS) en andere vreemdsoortige tijdelijke subsidie-mogelijkheden. Tal van maatregelen, protocollen en procedures. Nieuwe wetgeving met soms onbedoelde, (oneerlijke) richtlijnen dat bepaalde sectoren laat wankelen. Deze eisen zijn door de overheid en het RIVM tot leven gebracht en roepen bij ondernemers zeer veel vragen op. Het 2e kwartaal van 2020 was dus voor iedereen een zeer vervelende periode.

Sinds het begin van de Coronacrisis praat men over veilig en gezond werken… Dat deden we natuurlijk al lang, alleen op een virus hadden we niet gerekend. Veel opleiders en scholen hebben de laatste drie maanden echt goed na moeten denken hoe nu verder… Online werken was waarschijnlijk de beste oplossing om het gebrek aan overdracht van kennis en om social distancing op te vangen…

De scholen zijn er gedeeltelijk weer van terug gekomen. Niettemin zullen steeds meer opleidingen in de toekomst gepaard gaan met kennis dat online wordt aangeboden. Deze tendens zal zich verder doorzetten. Gelukkig houden wij in het Oosten van fysiek opleiden. Met zeer kleine groepjes en zelfs individueel was het toch nog mogelijk om kennis over te dragen.

We kunnen er niet onderuit, we moeten ons voorlopig aanpassen. De Coronaverantwoordelijke wordt in het leven geroepen.

We hebben geluk dat we altijd met een proactieve houding vanaf 1997 een langdurige samenwerking met onze opdrachtgevers en relaties hebben opgebouwd. Dit vertrouwen willen we natuurlijk graag weer oppakken. Daarom hopen we dat het goed gaat met deze bedrijven. Naast onze relaties gunnen we natuurlijk iedereen het beste!

Daarom heeft Réwoud Talentontwikkeling de laatste maanden haar opleidingen vernieuwd. Slimme producten die we samen hebben ontworpen met onze instructeurs en docenten om u tegemoet te komen en uw medewerkers snel, efficiënt op te kunnen leiden zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. We gaan collectief werken tegen zeer concurrerende prijzen. We leiden op volgens de hygiënerichtlijnen van de RIVM en proberen zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Met vriendelijke groeten,

Namens de LubronGroep

Ron Böhmer