Lascursus TIG RVS niveau 3

Lascursus TIG RVS niveau 3

Heb je al veel ervaring met TIG-lassen of een diploma op niveau 2 en heb je het in je vingers? Onze TIG RVS 3-lascursus is praktijkgericht en biedt jou een mooie kans om verder te groeien. De cursus richt zich op het aanleren van de beroepsmatige vakhandelingen van booglassen in RVS.

Deze cursus is bedoeld voor (aanstaande) professionals. Het uitgebreide theoretische deel heeft tot doel om de kennis over TIG-lassen van RVS verder te vergroten en het aanleren van het lezen van tekeningen. Tijdens het praktijk gedeelte bekwaam je je verder in het TIG-lassen en worden je lasvaardigheden sterk vergroot. De beoordeling van je werkstukken is dan ook streng en volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

In onze opleidingswerkplaats aan de Netwerkweg 2 in Vorden
verzorgen wij lascursussen TIG RVS niveau 3.

In januari 2020 starten we met nieuwe lasopleidingen, waar je gedurende 30 avonden door onze instructeurs wordt voorbereid op de examens.

Je kunt je nu nog aanmelden hiervoor!

De cursus bestaat uit 20 theorielessen en 30 praktijklessen. Na afloop krijg je een officieel theorie- en praktijkexamen verzorgd door NIL en als je hiervoor slaagt ontvang je een officieel erkend NIL-diploma.

Onderwerpen
– Lezen en interpreteren van tekeningen
– Voorbewerken van lasnaden volgens voorschrift
– Bepalen van de juiste apparatuur, toevoegdraad, beschermgas en niet-afsmeltende elektrode
– Stellen en hechten van te lassen werkstukken, rekening houdend met krimp en krimpvorming
– Lassen van de juiste lasnaadvormen in alle standen voor: werkstukken van staal opgebouwd uit plaat-, strip- en pijpmateriaal
– Materiaal- en lasonderzoek
– Kwaliteitseisen volgens geldende normen
– Toepassen van veiligheidsvoorschriften

Bij aanvang van deze cursus wordt aangenomen dat de cursist de theoretische kennis van de niveaus 1 en 2 beheerst. Zo niet, dan kan een extra NIL boek worden besteld voor eventuele zelfstudie. Dit dient vooraf aan de opleiding te worden aangegeven en de stof dient ook voor aanvang van de cursus bestudeert te zijn om geen achterstand op te lopen.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over de Lascursus TIG RVS niveau 3? Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. 

Bent u geïnteresseerd in het aanmelden van een groep voor deze cursus? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Deze cursus is maatwerk, in-company behoort tot de mogelijkheden. 

Dagdeel: Middag / Avond
Duur: 5 uur
Frequentie: 15 bijeenkomsten
Type: Cursus
Informatie aanvragen