Solidworks Gevorderd

SolidWorks Gevorderd

Omschrijving en doel
De cursus SolidWorks gevorderd geeft diepgang over het gebruik van SolidWorks. Het uitgangspunt is het toepassen van praktische vaardigheden tijdens het maken van verschillende soorten technische tekeningen. Momenteel zijn het de 2D werktekeningen die de tekenaar oplevert om een product te vervaardigen.

Inhoud
Dit uitgangspunt staat behoorlijk onder druk door de technische mogelijkheden van 3D printen en CAM toepassingen. SolidWorks onderkent dit probleem met MBD (Model Based Definition) waarbij de eerste stap wordt gezet richting papierloos werken.Het werken zonder papier is momenteel nog geen praktijk, vandaar de opzet van deze cursus. Naast de 3D tekenfuncties gaat deze cursus ook in op 2D tekenfuncties die belangrijk zijn om een duidelijke en overzichtelijke werktekening te krijgen. Het lesmateriaal bestaat uit een boek in combinatie met E-learning.

Natuurlijk is SolidWorks een 3D ontwerpprogramma, naast het 3D ontwerp moet er bijna altijd ook een 2D tekening komen. In deze cursus komt dit proces aan de orde, van modelopbouw tot de daadwerkelijke 2D tekening (basisvaardigheden). Want dat is tenslotte wat gebruikt gaat worden bij het vervaardigen van het product.

Resultaat
U leert gevorderde functies door ze praktisch uit te voeren binnen een aantal opdrachten met daarbij een grote eindopdracht, namelijk het maken van een “Crusher”. Om deze machine te kunnen tekenen moet u veel teken- en modelleerfuncties gebruiken die het programma u biedt. Op deze manier raakt u bekend met de toepassing van de SolidWorks functies en leert u ze binnen een mooi product toepassen. Door individueel te leren in groepen met veel persoonlijke aandacht van een docent, kan men in een modulaire leeromgeving op elk moment starten met een opleiding.

Aanmelden
Wilt u meer informatie of je aanmelden voor deze cursus of voor een cursus op een andere datum? Of ben je geïnteresseerd in de basiscursus SolidWorks?

Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810.

Bent u geïnteresseerd in het aanmelden van een groep voor deze cursus? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Dagdeel: Middag / Avond
Duur: 4 uur
Frequentie: 10 bijeenkomsten
Type: Cursus nieuwe stijl
Informatie aanvragen