Toegepaste Mechanica

Omschrijving en doel
Deze cursus is voor de beginnend engineer of werkvoorbereider die meer inzicht wil krijgen in de mechanica. Met deze kennis kan je in een eerder stadium meedenken in het ontwerpproces en ben je een betere gesprekspartner tijdens de ontwerpfase.

Inhoud
Tijdens het ontwerpproces van een onderdeel, constructie en/of onderdeel komt er een punt waarbij we nadenken over functionaliteiten en welke vormen, soorten belastingen (zoals krachten) en materialen daar het beste bij passen. Met functionaliteiten bedoelen we of het voldoet aan de eisen die aan het de constructie en/of onderdeel gesteld is. In veel gevallen bepalen we tijdens het ontwerpproces wanneer en of een object voldoet aan een bepaalde functionaliteit. Het lesmateriaal bestaat uit een boek in combinatie met E-learning.

Resultaat
Of een object voldoet aan de eisen wordt in de engineering veelal vastgesteld door middel van technische berekeningen. Het doel van een technische berekening is om op basis van een vergelijk een oordeel te vellen of een object voldoet aan de functionaliteit of blijft voldoen aan toekomstige functionaliteiten. Door individueel te leren in groepen met veel persoonlijke aandacht van een docent, kan men in een modulaire leeromgeving op elk moment starten met een opleiding. Tijdens deze cursus die tussen de 10 en 20 dagdelen duurt maak je een verdiepingsslag in het ontwerpproces. Afhankelijk van je leergierigheid en opname van de stof helpt een docent je zo snel mogelijk naar het beoogde resultaat.

Aanmelden
Wilt u meer informatie of je aanmelden voor deze cursus of voor een cursus op een andere datum?

Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. Of ga voor een open inschrijving naar de Agenda.

Bent u geïnteresseerd in het aanmelden van een groep voor deze cursus? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Dagdeel: Morgen
Duur: 4 uur
Frequentie: 10 bijeenkomsten
Type: Cursus nieuwe stijl
Informatie aanvragen