...

Instromen in de metaal, hoe doe je dat

Binnen drie weken aan het werk in de metaaltechniek

Meer informatie over de cursus Basisvaardigheden en inzetbaarheid metaaltechniek vindt u op deze pagina.

Wilt u snel starten met het werken in de metaaltechniek en onder de juiste begeleiding doorgroeien als verspaner, monteur, constructie-bankwerker, lasser of een ander mooi beroep in de maakindustrie? Met de cursus Basisvaardigheden en inzetbaarheid metaaltechniek bereiden we u voor, op een verantwoorde stap in metaaltechniek. Hier leert u veilig te werken (incl. VCA), tekeninglezen, meten en doet u relevante kennis en ervaring op in het (be)werken van en met metaal. Ter afronding maakt u een eindwerkstuk, wat u kunt gebruiken als portfolio-stuk.

Het hele jaar door kunt u gratis instromen. U wordt afhankelijk van uw talent en leervermogen in een efficiënte doorlooptijd door onze instructeurs voorbereid op de praktijk bij onze opdrachtgevers. Daarna gaan we samen aan het werk met uw uw toekomst en brengen we u verder naar een hoger kennisniveau via praktijkleren.

De cursus bestaat uit 6 praktijkdagen van 7 uur en 12 theorielessen met een aantal theorietoetsen en praktijkopdrachten. Afhankelijk van uw talent en vaardigheden wordt er een lesplan met u uitgewerkt om u zo snel mogelijk het vak bij te brengen.

Wij begeleiden u met prima arbeidsvoorwaarden, vaktechnische opleidingen en veiligheidstrainingen in een afwisselend werk-leertraject in loondienst voor meerdere jaren naar een (toekomstige) vakkracht. Na afloop weet u ook hoe u veilig kunt werken en gebruikt u uw gereedschappen en beschermingsmiddelen op de juiste manier.

Voor werkgevers, heeft u iemand die bij u wil werken, maar is hij/zij nog niet direct inzetbaar? Binnen 3 weken is hij/zij verantwoord inzetbaar in de metaal en/of industrie in de Regio.

Voor particulieren, wanneer u de cursus via Lubron Technical Services B.V. volgt en/of in dienst treedt ten gevolge van de cursus, dan zal deze ter waarde van €1.568,16 incl. BTW betaald worden door Lubron Technical services B.V..

Bent u als particulier op zoek naar een werk-leertraject, opleiding, training of cursus, dan kunt u gebruik maken van verschillende subsidie-mogelijkheden om uw doel te bereiken. Neemt u contact op voor meer informatie.

Opbouw opleidingsplan:

  • Tekeninglezen (in de metaal)
  • Veilig werken (in de metaal)
  • Aftekenen
  • Verspanende bewerkingen (zagen, vijlen, boren en tappen)
  • Plaatbewerking (knippen en zetten)
  • Verschillende lastechnieken (MIG/MAG-lassen en puntlassen)
  • Meeloopstage
  • Eventuele afzonderlijke vervolgcursussen in relatie tot het werken in de metaal
  • Mogelijkheid voor verdere persoonlijke ontwikkeling via BBL structuur

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810.

Planning: Variabel
Dagdeel: Dag 08:30-16:30
Duur: 7 uur
Frequentie: 6 bijeenkomsten
Type: Cursus nieuwe stijl
Locatie: Vorden
Maaltijden: Geen
Kosten: € 0.00 pp ex btw
Informatie aanvragen