Lascursus TIG RVS & MAG Staal niveau 1 en 2

Lascursus TIG RVS & MAG Staal niveau 1 en 2

Wil je leren lassen zodat je aan de slag kunt als professioneel TIG/MAG lasser?
Of heb je al iets ervaring met lassen maar wil je je graag verder hierin verdiepen en je lasvaardigheden vergroten?

In onze opleidingswerkplaats aan de Netwerkweg 2 in Vorden verzorgen wij lascursussen TIG RVS en MAG Staal, niveau 1 en 2.

Het hele jaar door starten we met nieuwe lasopleidingen, waar je gedurende 20 avonden door onze instructeurs wordt voorbereid op de examens. Je kunt je nu nog aanmelden hiervoor!
Lees meer hierover.

De cursus bestaat uit 10 theorielessen en 20 praktijklessen. Na afloop krijg je een officieel theorie- en praktijkexamen verzorgd door NIL en als je hiervoor slaagt ontvang je een officieel erkend NIL-diploma.

Onderwerpen
– Principe van het TIG-lassen of MAG-lassen
– Metalen en hun gedrag bij het lassen
– Lasnaadvormen
– Lastoevoegmaterialen en hun aanduiding
– Elektrotechniek
– Krimpen en vervormen
– Lasonderzoek
– Gasbescherming
– Veiligheid en gezondheid

Na afloop kun je de lasapparatuur met precisie afstellen op het betreffende materiaal om een goede las te maken. Ook weet hoe je veilig moet werken en de beschermingsmiddelen op de juiste manier gebruikt.

Zowel het TIG-lassen als het MAG-lassen is een elektrisch booglasproces waarbij de wolfraam elektrode niet afsmelt. Er kunnen met het TIG-lasproces kwalitatief hoogwaardige en schone lassen gemaakt worden en wordt daarom vaak gebruikt in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Voor het MAG-lasproces geldt dat het hoofdzakelijk wordt ingezet voor ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten, is veelzijdig, flexibel en snel en geschikt voor toepassing in gesloten ruimtes.

Meer weten over de lasopleiding TIG RVS op niveau 3.

Bent u geïnteresseerd in één van onze lascursussen of wil je meer informatie? Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810.

MaartDonderdag 11 maart

Dagdeel: Dagdeel
Duur: 8 uur
Frequentie: 5 bijeenkomsten
Type: Cursus
Informatie aanvragen