...

NEN 1010 training

NEN 1010 training

De Basistraining NEN 1010 is bedoeld voor personen of medewerkers van elektrotechnische installerende of ontwerpende bedrijven, die een goed basisinzicht willen verkrijgen in de NEN 1010-norm ‘Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties’.

In NEN 1010:2015 staat veel beschreven en de materie is complex. Het is een hele klus om daar op een gerichte manier doorheen te komen en díe aspecten te leren kennen die nodig zijn om uw werk goed te kunnen doen. En dat is wel van belang: U blijft immers nog jaren verantwoordelijk en aansprakelijk voor de installatie die u bouwt. Met deze basistraining leer je je weg vinden in de norm en vergroot en actualiseer je je kennis.

Voor deze training is elektrotechnische voorkennis vereist; verkregen door opleiding en/of ervaring (WEB-niveau 2, 3 of 4).

Afhankelijk van de voorkeur Woningbouw, Utiliteitsbouw of Industrie is hiervoor zelfstudie gewenst.
Leermiddelen die gebruikt worden zijn de boeken “NEN 1010 voor monteurs” voor woningbouw en utiliteit (niv 2,3) of het boek “NEN 1010 uitleg en toepassing” (minimaal niveau 4) en kunnen als naslagwerk worden gebruikt.

Zijn er specifieke elektrotechnische vragen binnen uw onderneming die extra aandacht behoeven, dan kunnen die vooraf worden gesteld aan de docent en worden deze issues meegenomen als casus tijdens de training. Zo actualiseert u direct uw veiligheidsbeleid voor uzelf of voor uw klanten.

Deze training is de basis voor een aantal vervolgtrainingen, daarom is hij ook zeer geschikt voor ontwerpers, engineers, adviseurs, calculatoren, werkvoorbereiders, installateurs en hoofden van technische diensten en serviceafdelingen. Mogelijke vervolgtrainingen zijn NEN 1010 Woningbouw, NEN 1010 Utiliteitsbouw en NEN 1010 Industrie.

Onderwerpen

  • Introductie-
  • Termen en definities-
  • Voedingsbronnen
  • Beschermingsmaatregel
  • Naar keuze: Woningbouw / Utiliteitsbouw / Industrie (afhankelijk van voorkeuren van de deelnemers)
  • Keuze en installatie van elektrische materiaal.
  • Bijzondere installaties.
  • NPR 5310

U ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Ga naar alle NEN 1010 / 3140 Laagspanning trainingen

Vragen of aanmelden voor deze training?
Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. Of ga voor een open inschrijving naar de Agenda.

Aanmelden van een groep voor deze training of in-company? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Planning: Variabel
Dagdeel: Dagdeel 08:30-16:30
Duur: 7 uur
Frequentie: 1 bijeenkomst
Type: Training
Locatie: Vorden-Doetinchem-Incomp.
Maaltijden: Lunch
Kosten: Prijs op aanvraag
Informatie aanvragen