...

Veilig werken met een bovenloopkraan

Veilig werken met een bovenloopkraan

Het werken met een bovenloopkraan is een onderdeel van de training ‘Veilig verplaatsen van lasten en moet op een verantwoordelijke en veilige wijze gebeuren. De volledige training ‘Veilig verplaatsen van lasten‘ bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte op een vastgesteld parcours.

Na de training weet de deelnemer hoe het aanslaan en/of verplaatsten van lasten op een veilige wijze gebeurt. Daarnaast leert de deelnemer de risico’s tijdens het werken met een hijs- of bovenloopkraan tot een minimum te beperken.

Deze training is een verdiepend assessment voor het dagelijks werken met een bovenloopkraan en is voortdurend gericht op veiligheid op en om de werkplek naar advies en richtlijnen van de Arbo-wet.

Het assessment bestaat uit een intensieve coaching door een docent uit het vak met praktijksituaties en casus die dagelijks voorkomen in een organisatie. Door de persoonlijke aandacht zal het leereffect en uiteindelijk de kennis van de cursist in zeer korte tijd direct worden vergroot.

De training ‘Veilig werken met een bovenloopkraan’ wordt meestal in-company uitgevoerd.

Met het leerboek ‘Veilig verplaatsen van lasten’ kan men zich eventueel voorbereiden op deze training.

Onderwerpen

  • Hijsbanden
  • Staalkabels
  • Kettingen- en kettingwerk
  • Speciaal hijsgereedschap
  • Takels, hijsbalken en loopkatten
  • Veilig aanslaan van lasten
  • Armseinen
  • Inspectie en certificering

Aanmelden
Wilt u meer informatie over de training ‘Veilig werken met een bovenloopkraan’? Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. Of ga voor een open inschrijving naar de Agenda.

Heeft u al enige ervaring met het verplaatsen van lasten, maar wilt u via dit assessment uzelf verdiepen, ga dan naar assessment of competentiescan voor meer informatie.

Aanmelden van een groep voor deze training? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Dagdeel: Dagdeel
Duur: 1 uur
Frequentie: 1 bijeenkomst
Type: Assessment
Informatie aanvragen