...

Keurmeester klimmaterieel

Keurmeester klimmaterieel

Omschrijving
De wet- en regelgeving voor arbeidsmiddelen eist dat het materieel waar je mee werkt tenminste eenmaal per jaar wordt gekeurd. Deze verplichte inspectie moet worden uitgevoerd door een deskundig persoon.

De werkgever moet de risico’s tijden het gebruik vaststellen en maatregelen nemen om deze risico’s te minimaliseren. De uitvoering en frequentie van de gebruikscontrole, de periodieke inspectie en de keuring kan hiervan een onderdeel zijn.

Door het inspecteren en keuren van klimmaterieel zoals ladders, trappen en rolsteigers, krijgen de cursisten op een praktische wijze inzicht in de mogelijke gevaren, die bijvoorbeeld door slijtage zijn ontstaan. Zij leren tijdens de cursus mogelijke gebreken en beschadigingen te herkennen, in te schatten en te beoordelen.

De cursisten zijn na afloop gecertificeerd keurmeester klimmaterieel. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

Na afloop van de cursus heeft u zowel theorie- als praktijkkennis opgedaan. Het te behalen certificaat is 5 jaar geldig.

Onderwerpen
– Klimmaterieel
– Materiaal, constructie en kenmerken
– Uitvoering van keuringen
– Bevoegdheden
– Wetgeving, arbo en kennis van normen
– Checklisten en afhandeling van administratie

Gecombineerde cursus
U kunt de cursus Keurmeester klimmaterieel ook volgen via de combinatiecursus “Keurmeester klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen” waarin u de afzonderlijke cursussen “Keurmeester klimmaterieel”, “Keurmeester valbeveiliging” en de cursus “Keurmeester hijsmiddelen” tegelijkertijd in één dag uitvoert.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over de cursus keurmeester klimmaterieel? Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. Of ga voor een open inschrijving naar de Agenda.

Aanmelden van een groep voor deze cursus? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Planning: Variabel
Dagdeel: Variabel 08:00-21:45
Duur: 4 uur
Frequentie: 1 bijeenkomst
Type: Cursus
Locatie: Vorden-In-company
Maaltijden: Lunch of avondeten
Kosten: Prijs op aanvraag
Informatie aanvragen