...

Keurmeester klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen

Keurmeester klimmateriaal, valbeveiliging en hijsmiddelen

Omschrijving van deze gecombineerde cursus
Voor het keuren van ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging en hijsmiddelen bieden wij een gecombineerde dagcursus.

Indien tijdelijke werkzaamheden op hoogte niet veilig en onder passende ergonomische omstandigheden op een daartoe geschikte werkvloer kunnen worden uitgevoerd, worden de meest geschikte arbeidsmiddelen gekozen zoals ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging en hijsmiddelen om veilige arbeidsomstandigheden te kunnen waarborgen en die te handhaven.

In het arbeidsomstandighedenbesluit staat dat een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechteringen welke aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties wordt, zo dikwijls dit ter waarborging van de goede staat noodzakelijk is, gekeurd, waarbij het zo nodig wordt beproefd.

Door het gebruik en bespreken van klimmateriaal, valbeveiliging en hijsmiddelen tijdens de cursus, krijgen de cursisten op een praktische wijze inzicht in de gevaren, die bijvoorbeeld door slijtage ontstaan en leren zij mogelijke gebreken en beschadigingen te herkennen, in te schatten en te beoordelen.

De cursisten zijn na afloop gecertificeerd keurmeester klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

Na afloop van de cursus heeft u zowel theorie- als praktijkkennis opgedaan. Het te behalen certificaat is 5 jaar geldig.

Onderwerpen
– Ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging en hijsmiddelen
– Materiaalsoorten, constructie en kenmerken
– Uitvoering van keuringen
– Bevoegdheden
– Wetgeving, arbo en kennis van normen
– Checklisten en afhandeling van administratie

Volgen van de afzonderlijke kwalificaties van deze cursus
U kunt de afzonderlijke cursussen “Keurmeester klimmaterieel“, “Keurmeester valbeveiliging” of “Keurmeester hijsmiddelen” ook apart volgen.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over de cursus keurmeester klimmateriaal, valbeveiliging en hijsmiddelen of wilt u deze cursus in-company? Neem contact op met Réwoud Talentontwikkeling door een mail te sturen naar info@rewoud.nl of via het telefoonnummer 0314-369810. Of ga voor een open inschrijving naar de Agenda.

Aanmelden van een groep voor deze cursus? Vraag naar onze aantrekkelijke groepstarieven.

Planning: Variabel
Dagdeel: Variabel 08:00-21:45
Duur: 7 uur
Frequentie: 1 bijeenkomst
Type: Cursus
Locatie: Vorden-In-company
Maaltijden: Lunch of avondeten
Kosten: € 129 pp ex btw
Informatie aanvragen